Menu Sluiten

Fitness- en conditietraining voor senioren

Ook voor senioren is fitness en conditie heel belangrijk.

1 op de 5 senioren krijgt te maken met artrose. Artrose gaat gepaard met pijn, stijfheid, moeilijker bewegen. Hierdoor gaat de hond langzamer lopen, worden wandelingen minder leuk door pijn, worden wandelingen korter, kunnen ze niet meer op de bank of op het bed springen, traplopen gaat moeizamer. Kortom een heleboel dingen die de kwaliteit van leven minder maken.

Oudere honden hebben ook vaak te maken met andere aandoeningen, soms met overgewicht, met dementie, hartziekten, problemen met de longen.

In al deze gevallen zal de ouder wordende hond profiteren van een goede conditie.

Hoe verlopen de sessies:

De eerste sessie is een uitgebreide intake, waarin de bevindingen van de baasjes en de dierenarts besproken worden. Er wordt uitgebreid gekeken naar de hond zelf: hoe loopt hij, kan hij gemakkelijk gaan zitten en staan, heeft hij pijn, is hij ietsje te dik of te dun etc. Maten worden genomen, foto’s en video’s staan ook op het programma. Uiteindelijk stellen we doelen op, voor de korte en voor de lange termijn en we stellen een programma op waar de baasjes mee aan de slag kunnen. Ook worden eventuele aanpassingen in huis besproken.

In volgende sessies bekijken we of de oefeningen goed lukken, of er voldoende tijd was om ze te doen, hoe het met de hond gaat en of we eventueel nieuwe oefeningen kunnen gaan doen, of er aanpassingen aan het programma nodig zijn. Als de doelstellingen bijgesteld moeten worden, dan doen we dat ook.