Menu Sluiten

Conditie- en Fitnesstraining Basispakket (Online )

0 student

Dit fitness-en conditietraining pakket bestaat uit een Intake met de eerste les en 4 vervolglessen. De lessen bestaan uit trainingen die zijn ter vervanging van de conditie- en fitnesssessies die normaal face-to-face plaats zouden vinden.  Het leidt dus NIET op tot Fitnesstrainer of iets dergelijks. Daarvoor gaan we beslist niet ver genoeg in op alle aspecten van de oefeningen en ook de anatomie van de hond wordt daarvoor niet voldoende uitgebreid besproken. Alleen dat wat voor jouw hond belangrijk is komt aan bod, net zoals bij een gewone sessie zou gebeuren.

Belangrijk

Dit pakket is bedoeld om met EEN hond te werken. Heb je meerdere honden met wie je een fitness- of conditietraject wil volgen, dan moet op zijn minst voor elke hond een aparte intake gedaan worden. Dit omdat niet elke hond hetzelfde traject kan volgen. De oefeningen worden immers voor jouw hond individueel samengesteld.

Redenen om deze cursus te volgen

Een belangrijke reden kan zijn dat je hond zeer actief met een sport meedoet en je het risico op sportletsels zo klein mogelijk wilt houden. Een blessure waarvan je hond aan het herstellen is, kan een  andere reden zijn. Hij heeft bv een operatie en revalidatie achter de rug en je wilt weer graag met hem gaan sporten of weer heerlijke boswandelingen gaan maken. Om het risico op een nieuw letsel te vermindern is dan een gedegen fitnesscursus een goede keus.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker met je hond aan de slag zonder de trainingen en wedstrijden van een sport. Eventueel samen met je hond lekker aan je conditie werken.

Doel van deze cursus:

Hoofddoel: De conditie van je hond verbeteren of behouden.

Andere doelen kunnen oa. zijn: 

 • je hond fit houden in een tijd dat er geen sporttrainingen zijn
 • je hond weer fit krijgen na een ziekte of letsel zodat hij weer mee kan doen met sport of mee kan op lange wandelingen
 • de houding van de hond verbeteren zodat het risico op blessures verminderd wordt.

(ps. Tsjarlie, op de foto hierboven, staat met een erg ingezakte rug. Bij hem moet nodig aan corestrength (goede bespiering van de romp) gewerkt worden.  Hij was op het moment van de foto herstellende van een gescheurde kruisband)

Voordelen van de cursus op deze manier:

 • Je kunt de cursus doen om gewoon lekker met je hond bezig zijn, je kinderen er bij betrekken en ook hun en je eigen conditie een beetje in stand houden en mentaal ook even met andere dingen bezig zijn.
 • Je kunt deze cursus doen als je niet in de gelegenheid bent naar Velp te komen.
 • Je doet de cursus in je eigen tempo op je eigen tijdstip en op een plek die jou uitkomt, al heb je wel het beste resultaat als je je houdt aan het tijdsbestek waar deze cursus voor ontworpen is: max twee weken voor elke les,
 • Er zijn geen afspraken waar je moet verschijnen.
 • Je kunt zoveel vragen stellen als je wilt of nodig vindt

Hoe werkt het:

 1. Download en lees het document over aansprakelijkheid (zie onder)
 2. Je meldt je aan voor deze cursus. Zodra je betaling ontvangen is krijg je toegang tot de eerste “les” Deze bestaat uit een zeer uitgebreid intakeformulier en een aantal opdrachten.
 3. Als je het formulier hebt ingevuld en de opdrachten hebt uitgevoerd, dan bekijk ik deze en zal dan samen met jou kijken welk online fitnesspakket voor jouw hond het beste is.
 4. Daarna ga je met de lessen aan de gang. Tijdens de lessen krijg je verschillende opdrachten. Die voer je uit, maakt een aantal video’s van de voortgang, van dingen die goed gaan, niet goed gaan of waar je meer uitleg over wilt hebben.

Aansprakelijkheid

(svp downloaden en doorlezen voordat je deze cursus bestelt. Indien je de cursus bestelt, wordt er vanuit gegaan dat je dit document gelezen hebt)

Aansprakelijkheidsverklaring Conditie- en Fitnesscursussen

Instructor

€225,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *