Menu Sluiten

Fitness voor Honden met een maatje meer (online)

0 student

In deze cursus gaan we aan de slag met honden met overgewicht. Overgewicht is bij honden, net als bij mensen, ongezond. Door overgewicht kan een aantal problemen ontstaan aan gewrichten van de achterpoten (bv. HD en gescheurde kruisband), aan de voorpoten (bv Instabiele schouder, Elleboogdysplasie) en aan de rug/nek. Ook hartproblemen en diabetes liggen op de loer. Ook hoge bloeddruk en moeilijkheden bij de ademhaling, verminderde leverfunctie en risico’s bij anesthesie en operaties zijn mogelijke gevolgen van overgewicht.

In deze cursus gaan we daarom aan de slag met het gewicht van je hond.

Om dit op een veilige manier te doen beginnen we met een uitgebreide intake.

Gedurende de cursus krijg je opdrachten. Het is de bedoeling dat je die opdrachten maakt en ze opstuurt ter beoordeling. We doen het samen. Je staat er niet alleen voor.

De cursus duurt ca. 8 weken en is geheel digitaal. Je krijgt in deze 8 weken 4 lessen waar je telkens twee weken aan werkt. In deze 8 weken kunnen we niet het hele probleem oplossen. Ook na de cursus kun je begeleiding krijgen bij het verdere traject. Dit gaat dan via vervolglessen, online of face-to-face.

Begeleiding vindt plaats via e-mail, whatsapp, video’s, foto’s telefoon en videobellen. Hoe je precies contact op kunt nemen, lees je in de cursus.

Instructor

€225,00