Menu Sluiten

Online Conditie- en Fitness Basispakket

Dit pakket is in eerste instantie ontstaan door de maatregelen rond het Coronavirus COVID-19 probleem waardoor kunnen de geplande face-to-face conditie- en fitnesstrainingen niet door konden gaan. Ik heb een pakket bedacht waarmee via online begeleiding toch iets leuks en nuttigs met de hond gedaan kan worden.

Het pakket bestaat uit:

  • een uitgebreide Intake
  • 4  vervolglessen die zoveel mogelijk op jouw hond zijn afgestemd
  • begeleiding via diverse digitale media

Deze cursus is NIET geschikt voor honden met acute gezondheidsproblemen of als vervanging voor fysiotherapie

Net als bij de gewone training start het traject met een uitgebreide intake. Tijdens deze intake beantwoord je een heleboel vragen, die anders ook allemaal gesteld zouden worden. Je maakt foto’s en video’s die ik normaal zou maken. Je stuurt het formulier, de foto’s en video’s naar mij toe en ik zal die uitgebreid bekijken. Als ik nog aanvullende vragen heb dan neem ik contact met je op via e-mail, whatsapp of telefoon, wat je het prettigst vindt. Bij de intake geef ik ook alvast een paar oefenopdrachten om te zien waar de hond met zijn conditie zit en welke commando’s hij goed kent en welke nog niet zo goed. Ook van deze oefeningen maak je een of meerdere video’s die ik bekijk en waar ik dan mijn commentaar op zal geven. Met tips en aanwijzingen.

De doelen die je invult in de vragenlijst bespreken we ook uitgebreid en we bepalen korte en lange termijn doelen. Ook bespreken we welk type oefeningen voor jouw hond het beste gaan zijn of dat we misschien een en ander gaan combineren. Ik probeer de 4 lessen die in het pakket zitten zoveel mogelijk op jouw hond af te stemmen.

Natuurlijk kan de intake niet zo grondig gedaan worden als bij een face-to-face intake. Ik kan de hond niet zelf palperen (betasten), niet nog eens een stukje verder laten lopen, zelf niet voelen en zien welke reacties er komen op het optillen van een pootje, het voelen van zijn bespiering, het aftasten van de rug etc. Ik zie alleen wat je hebt opgeschreven, de foto’s en de video’s die je hebt gemaakt. Als ik mogelijke problemen zie, zal ik je dan ook vragen om nog een video of foto, of de reactie van de hond te beschrijven. Ook kan ik je adviseren om langs de dierenarts te gaan (als dat mogelijk is). Ik zal in elk geval de oefeningen aanpassen. Bij het vermoeden van een ernstig probleem, krijg je de keuze om verder te gaan of te stoppen. In het laatste geval betaal je alleen voor de intake.

In de lessen draait het natuurlijk om conditie en fitness voor je hond. Er zij veel redenen om deze training te gaan doen, oa.:

  • De hond doet mee aan agility of andere sporten en je wil het risico op blessures zo klein mogelijk houden
  • De hond is ziek geweest en kan wel een extra boost gebruiken
  • Na een letsel/blessure heeft de hond fysio gehad. Hij is genezen, maar de conditie kan nog best wel een beetje beter
  • Je hond heeft overgewicht en daar wil je graag een paar pondjes of kilootjes vanaf halen
  • Je hond wordt al wat ouder, kan steeds minder lang mee wandelen en je wil hem toch zo lang mogelijk gezond en fit houden en mee nemen op heerlijke wandelingen
  • Doordat sporttrainingen en -wedstrijden niet door gaan begint je hond zich een beetje te vervelen
  • Etc.

Elk van de lessen geeft huiswerk voor 1 of 2 weken. In die tijd maak je weer video’s van de vorderingen. Die stuur je op zodat ik, als dat nodig is, extra aanwijzingen of tips geven hoe je ze eventueel iets kunt aanpassen.

Om de oefeningen voor het hele gezin leuk te maken, geef ik ook tips hoe je samen met je gezinsleden, mn. de kinderen, deze oefeningen met je hond kunt doen. Zo zijn ook zij ermee bezig, doen met de oefeningen mee en blijven zij ook fit.

In alle lessen zitten opdrachten, een oefenschema, tips en adviezen. Ook komt er enige anatomie bij. Dit is nodig om de oefeningen te begrijpen. Normaal zou ik die dingen tijdens een sessie allemaal uitleggen, nu probeer ik dat te doen met plaatjes, foto’s en video’s. Snap je iets niet, bel, mail of app, dan kan ik het misschien beter uitleggen. Videobellen via Whatsapp is natuurlijk ook een mogelijkheid.